Başkan Yılmaz, Türkmen Şöleninde hemşehrileriyle buluştu | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Başkan Yılmaz, Türkmen Şöleninde hemşehrileriyle buluştu


Toroslar Belediyesi; Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleninde kıl çadırı ile yerini alarak, Yörük Türkmen kültürünü yansıttı.

 

Toroslar Belediyesi; Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleninde kıl çadırı ile yerini alarak, Yörük Türkmen kültürünü yansıttı.

Toroslar Belediyesi; Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 31'incisi düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleninde kıl çadırı ile yerini alarak, Yörük Türkmen kültürünü yansıttı. Şölende hemşehrileriyle bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Türkmen Şöleni, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek adına önemli bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da aynı coşku ve heyecanla yapılmaya devam edecek” dedi.

Erdemli Belediyesinin Erdemli Çamlığında gerçekleştirdiği Türkmen Şöleni, on binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla geçti. Etkinlikte; Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) el emeği ile üretilen ürünlerin sergisi, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara tatlı ikramında da bulunuldu.

“Türk kültürünün en önemli değerlerini hep birlikte paylaştık”

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle de renklenen etkinlikte Başkan Yılmaz, kıl çadırda hemşehrileriyle tek tek sohbet etti, çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilendi. Yılmaz, “Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen geleneksel Türkmen Şöleninde Türk kültürünün en önemli değerlerini hep birlikte paylaştık. Hemşehrilerimizle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik. Bizim en önemli zenginliklerimizden birisi de geçmişten günümüze gerçekleştirdiğimiz şölenlerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizin, milli kültürümüzün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel şöleni düzenleyen Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu'ya ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA