İkinci El Pazarına Yoğun İlgi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
İkinci El Pazarına Yoğun İlgi


Mezitli’de kurulan ikinci el pazarına yoğun ilgi giderek artıyor. Farklı ilçelerden de vatandaşların ilgi gösterdiği pazarın en büyük müşterileri ise Suriyeli sığınmacılar. Pazarda, kıyafet ve ayakkabının yanında farklı eşyalarda bulunabiliyor.

 

Mezitli’de kurulan ikinci el pazarına yoğun ilgi giderek artıyor. Farklı ilçelerden de vatandaşların ilgi gösterdiği pazarın en büyük müşterileri ise Suriyeli sığınmacılar. Pazarda, kıyafet ve ayakkabının yanında farklı eşyalarda bulunabiliyor.

Mezitli Yenimahalle’de haftanın yaklaşık üç günü kurulan ikinci el pazarına, Mersin’in her yerinden vatandaşlar alışverişe ve satış yapmaya gidiyorlar. Genellikle eski kıyafet ve ayakkabıların yoğun olarak satıldığı pazarda, neredeyse her şey dörtde bir fiyatına satılıyor. Pazar alanı şimdilerde düşük gelirli vatandaşların ve Suriyeli sığınmacıların uğrak yeri konumunda.

“Çocuğumun Ayakkabısı Olmuş Oluyor”      

Yeni ürün olacak maddi durumunun bulunmadığını belirten bir vatandaş, neredeyse bütün kıyafet ihtiyaçlarını bu pazardan karşıladıklarını söyleyerek, “Buradan bir ayakkabı alıyorum 10 veya 20 lira veriyorum. Bunu bir mağazadan almaya kalksam 100 liradan aşağıya alamam. Tabiki buradan aldığımız ürünlerde çok sağlam olmuyor. Fakat bir mağazadan alışveriş yapacak durumum olmayınca buradan almak zorunda kalıyorum. En azından çocuğumun bir ayakkabısı olmuş oluyor.” dedi.

Her hangi bir maddi zorluk çekmediğini belirten bir vatandaş ise, ikinci el ürünlere karşı ilgisinin olduğunu ve bundan dolayı ikinci el pazarından alışveriş yaptığını vurgulayarak, “Ayrıca burada satış yapan kişilerinde maddi durumları çok iyi değil. Genellikle toplama ürünleri satıyorlar. Buradan alışveriş yaparak onlara da destek olmak istiyorum.” diye konuştu.

“Biz Olmasak Vatandaş İhtiyacını Karşılayamıyor”

Evinin geçimini buradan kazandığı parayla gerçekleştirdiğini söyleyen bir tezgah sabihi, düşük gelirli birçok vatandaşın ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Vatandaşın maddi durumu içler acısı. Her geçen gün müşterilerimiz biraz daha artıyor. Çünkü vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Çok fazla bir kitle mağazaya gidip bir pantolona, bir ayakkabıya, bir gömleğe 100 lira veya 50 lira veremeyecek hale geldi. Biz burada bu ürünleri satmasak, vatandaş ihtiyacını karşılayamıyor.”

Belediye ekiplerinin kendilerine sürekli olarak zorluk çıkartmasından şikayet eden bir tezgah sahibi ise, “Zabıta sürekli olarak bu pazarı kaldırmaya çalışıyor. Arkadaş neden bu pazarla uğraşıyorsun? Vatandaş ancak buradan alışveriş yapabiliyor. Görmüyor musunuz?’’ dedi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA