Coronavirüs En Çok Onları Etkiledi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Coronavirüs En Çok Onları Etkiledi


Corona virüsün dünya genelinde hızla yayılmasının ardından hem yurt içi hem de yurt dışı maske ve eldiven satışları patladı. Bu durum maske ve eldiven gibi ürünleri ulaşılamaz hale getirdi.

 

Corona virüsün dünya genelinde hızla yayılmasının ardından hem yurt içi hem de yurt dışı maske ve eldiven satışları patladı. Bu durum maske ve eldiven gibi ürünleri ulaşılamaz hale getirdi.

Corona virüs (Kovid-19)’un dünya genelinde hızla yayılmasının ardından hem yurt içi hem de yurt dışı maske, eldiven ve dezenfektan satışları patladı. Satışların artmasının ardından fiyatlar nerdeyse 10 katına çıkarken, ürünler bulunamaz hale geldi. Bu durum muayenesini maske ve eldivenle yapmak zorunda olan hekimlerin, tozlu ortamda çalışan ve maske kullanmak zorunda olan işçilerin ve Lösemi gibi sağlık sorunları yüzünden maske kullanması gereken kişilerin de ürünlere ulaşamamasını beraberinde getirdi.

Maske Satışlarında Kota Uygulaması Başlatıldı

Konuyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “"1 milyarın üzerinde üretim kapasitesi varken bizde maske olmaması olağanüstü bir durum. Biz gereken yetkileri kullanarak haksız fiyat artışları doğrultusunda gerekeni yapacağız.” diye konuşsa da durum değişmedi. Fiyatlar gün geçtikçe artarken, büyük marketler satış kotası dahi uygulamaya başladı.

“Fiyatlar Daha da Artacak Gibi Duruyor”

Corona virüs vakaları görülmeden önce 50’li bir kutu maskeyi 10 liraya aldıklarını ve şuan bir kutu maskenin 400 liralara dayandığını söyleyen Diş Hekimi Mehmet Yıldız, “En son 2000’li maske paketinin 7000 liraya satıldığını gördüm. Bu eğilimde giderse fiyatlar daha da artacak gibi gözükmekte. Çünkü şuan Türkiye’de üretilen ürünler yurt dışı piyasasına gidiyor. Oradan gelen ürünler de artık maalesef gelemiyor.” dedi.

“Asıl Problem Eldiven Tedariği”

Bu duruma karşı ellerindeki ürünleri idareli kullanmaya çalıştıklarını belirten Yıldız. “Mesela kontamine olmamış maskeleri gün boyu kullanıyoruz. Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta el dezenfeksyonu. Eldiven kullanımına ve el temizliğine özen göstermeliyiz. Her sağlık personeli eldiveni tedavi sürecini planlayarak başka yüzeylere temas etmeden idareli kullanmaya özen göstermeli.” diye konuştu.

“Kendimizce Çözümler Bulmak Zorunda Kalabiliriz”

Sağlık Bakanlığı’na büyük sorumluluklar düştüğüne vurgu yapan Yıldız, şöyle konuştu: “Şuan Türkiye’deki maske üreticileri Çin’den aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalıştıkları için iç piyasaya maske temin etmiyorlar. Burada bakanlık bu firmaların iç pisayasa çalışmasını sağlamalıdır. Yine de stok bittiği zaman kendimizce çözümler bulmak zorunda kalabiliriz. Nedir bu çözümler? Tekstil ürünlerinden maske yapmak olabilir.”

Hastalar ve Yakınları İsyan Ediyor

Beş yaşında Lösemi hastası bir kızının olduğunu ve günde birkaç defa maske değiştirmek zorunda olduklarını söyleyen bir vatandaş ise, “Biz altı kişilik bir aileyiz. Hepimizin günde en az bir maske kullandığını düşünün. Şuanki fiyatlarla bunu nasıl yapacağız. Paketi olmuş 400, 500 lira. Benim aldığım maaş zaten belli. Hadi bir ay dişimizi sıktık diyelim, sonraki aylar ne olacak? Ne kadar yetişebilirim ben? En son çare maskeleri uzun süre kullanmaya çalışacağız. Fakat bu durum da kızımın sağlığını tehlikeye atabilir. Acilen buna çözüm bulunmalı. Gerekiyorsa bu tarz hastalara ve ailesine maskeleri devlet sağlamalıdır.” dedi.

 

 

 

 

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA