Ercik: "Muhtarlar, demokrasimizin temel taşıdır" | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Ercik: "Muhtarlar, demokrasimizin temel taşıdır"


Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, muhtarların demokrasilerin temel taşı olduklarını belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, muhtarların demokrasilerin temel taşı olduklarını belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.

AK Parti İl Başkanı Ercik, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Muhtarlar, demokrasimizin temel taşıdır” diyen Ercik, muhtarların yereldeki önemini vurguladı. Muhtarlara çok büyük önem verdiklerini belirten Ercik, “Onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle aziz halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Halkımızın taleplerinin birinci muhatabıdır. Sorumlulukları altında bulunan mahallelerde muhtarlar 'devlettir', Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. Demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtarlar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir” dedi.

Muhtarlıkların, demokrasinin ve hizmetin hayata geçmesindeki en önemli odaklar olduğunu kaydeden Ercik, “Bu anlamda muhtarlarımız yerel yönetimler anlamında bizim nezdimizde çok kıymetlidir. Demokrasi yerelde başlar. Yerelde temsiliyet güçlü ise ülke demokraside o kadar güçlü olur. Biz muhtarlarımıza her zaman önem verdik. Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim'i ‘Muhtarlar Günü' olarak ilan etmesinin altında da bu makama verdiğimiz değerin önemi yatar. Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA