KADININ MÜHRÜ OLACAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KADININ MÜHRÜ OLACAK


‘Kadının Mührü Var’ sloganı ile Türkiye’yi adım adım dolaşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadınların yerel yönetimlerde rol almalarının önemine vurgu yaparak, muhtarlıklar, meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları gibi tüm makamlara aday olmaları gerektiğine işaret etti.

 

‘Kadının Mührü Var’ sloganı ile Türkiye’yi adım adım dolaşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadınların yerel yönetimlerde rol almalarının önemine vurgu yaparak, muhtarlıklar, meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları gibi tüm makamlara aday olmaları gerektiğine işaret etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadının hak ettiği şekilde, hak ettiği yerde ve siyasette olması için mücadele ettiklerini belirtirken ‘’ Bizler ayrımcılık ve ayrıcalık istemiyoruz. Toplumun yarısını oluşturmaktan doğan doğal hakkımızı istiyoruz.’’ dedi.

81 ilin katılımı ile 7 bölgede toplantılar düzenleyen Köse, ‘’Son 16 yılda artarak devam eden kadın ölümleri, kadın cinayetleri var. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de kadınların temsiliyette olmaması, karar mekanizmalarında olmaması. Eğer bugün mecliste kadın oranı yüzde elli olsaydı kadın cinayetlerini önlemek için çok ciddi yasalar çıkacaktı ve yaptırımlar uygulanabilecekti. Çünkü bir erk gözüyle baktığınız zaman kadının uğradığı şiddet sıradanlaşabiliyor. Yerel yönetimlerde mutlaka ama mutlaka kadın temsiliyetinin olmasını istiyorum. O nedenle de bu çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız kadının hak ettiği şekilde hak ettiği yerde ve siyasette olmasıdır.’’ şeklinde konuştu.

‘Kotolara sıkıştırılmak istemiyoruz’

Köse, kotolara sıkıştırılmak istemediklerinin altını çizerek ‘’Ayrımcılık istemiyoruz. Bize siyaset yapacağımız alan açın diyoruz. Siyasette hakkımız olan yerde olalım istiyoruz. Yüzde elli temsilimiz olsun istiyoruz. Biz bilgimizle birikimimizle mücadelemizle bu kulvarda var olmak istiyoruz. Bu var olma mücadelesinden de asla vazgeçmeden birbirimizden de güç alarak yolumuza devam edeceğiz.’’ dedi.

‘Kadın hareketlerine erkeklerde dahil olurlarsa bu mücadele büyür’

Türkiye’de kadın hareketlerine destek olan erkeklerin sayısının az olduğunu ifade eden Köse, ‘’Bu mücadele erkeklerin de katkısı ile büyüyecek. Erk yapı belki kadın sorunlarını anlamıyor. Önce kadının kendi gücüne inanması gerekiyor. Kendi gücümüze inanırsak başarabiliriz. Temsiliyete bunu daha çok yansıtabiliriz. Bu yüzyılda bu ülkede kadın temsiliyeti yoksa buradaki erk yapının bir değil, iki değil, çok defa düşünmesi gerekir.’’ şeklinde konuştu.

‘Bu ülkenin geleceğini doğru yapılandıracak olanların kadınlar olduğuna inanıyorum’

Köse, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’ Nitelikli, liyakatlı bu ülkenin geleceğine yön veren kadınlar istiyorum çünkü bu ülkenin geleceğini doğru yapılandıracak olanların kadınlar olduğuna inanıyorum ve diyorum ki kadınlar temsiliyette mutlaka olmalı, mutlaka olmalı.

Kadınlarımız nerde aday olduysa o işi yapabilecek nitelikte liyakat sahibi ve kadın gibi kadınlar olsun istiyorum. Kadın mücadelesini yürüten yoldaşlarımız olsun istiyorum.

Beni umutlandıran bir başka şeyde bu yaptığımız toplantıların sonucunda birçok bölgede ve ilde meclis üyeliklerine, muhtarlıklara, belediye başkanlıklarına müracaat sayımız o kadar arttı ki demek ki bir yerlerden başlamak gerekiyor.

‘Kadının Mührü Var’ diyerek çıktığımız bu yolda yerel yönetimlerde bütün siyasi partilerden kadınlarımızın hak ettiği yerde, hak ettiği şekilde temsil edilmesini istiyorum.’’

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA