MERSİN, EMITT 2016 TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NA DAMGA VURDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN, EMITT 2016 TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NA DAMGA VURDU


Türkiye turizminin tanıtımında büyük rol oynayan EMITT 2016’ya Mersin damgasını vurdu

 

Türkiye turizminin tanıtımında büyük rol oynayan EMITT 2016'ya Mersin damgasını vurdu. İlimizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan birbirinden renkli stantlar büyük ilgi çekti. 

 20’nci Uluslar arası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nı ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da eşlik etti.

 Yaptığı konuşmada, Çukurova Kalkınma Ajansı olarak Mersin ve Adana’yı temsil etmek üzere fuara katıldıklarını ifade eden Vali Çakacak, “ Mersin olarak, ilimizin tanıtımı için yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. EMITT 2016’da da Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, Çukurova Bölgesinin tanıtılması amacıyla, hem Mersin’in hem de Adana’nın temsil edildiği bu standımızın yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin ve Silifke ilçemizin de stantları bulunmaktadır.

 Mersin; binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş olmasından dolayı son derece zengin insanlık miraslarına ve kültürel değerlere sahip, 321 kilometrelik emsalsiz sahilleriyle deniz turizminin çok iyi yapılabileceği, yine yirmi dakikada yaklaşık bin metre ve daha üzerindeki yaylalara ulaşılabilir olması nedeniyle yayla ve doğa turizminin de yapılabileceği, kısacası her türlü turizmin yapılabileceği, zengin bir potansiyele sahip bir ilimizdir. Mersin olarak ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte tanıtımını bıkmadan, usanmadan yapmaya devam edeceğiz. 20’nci EMITT Uluslar arası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nın Mersin ve Bölgemiz için verimli geçmesini temenni ediyor, hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

 Fuar gezisine ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret ederek başlayan Vali Çakacak, ardından Silifke standına geçti. Başkan Kocamaz, Kaymakam Şevket Cinbir ve beraberindekiler, kendilerine ikram edilen meşhur Silifke yoğurdu ve çileğinin tadına baktı. Standa vatandaşların ve yerel basının yanı sıra ulusal basının da ilgisi büyüktü.

 Vali Çakacak, Başkan Kocamaz ve beraberindekiler Silifke standının ziyaret edilmesinin ardından Silifke Türküleri eşliğinde, halk oyunları ekibi tarafından sergilenen kısa oyunu izledi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA