METİN FEYZİOĞLU’NDAN PROTESTOCUYA DEMOKRASİ DERSİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
METİN FEYZİOĞLU’NDAN PROTESTOCUYA DEMOKRASİ DERSİ


Mersin Barosu’nun düzenlediği toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisini protesto etmek isteyen avukata, “Konuşma süremi yarı yarıya paylaşalım” diyerek kürsüye davet etti

 

Mersin Barosu'nun düzenlediği toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisini protesto etmek isteyen avukata, “Konuşma süremi yarı yarıya paylaşalım” diyerek kürsüye davet etti.

 Mersin Barosu tarafından düzenlenen CMK Eğitimine, toplantının açılışında yaşanan protesto gösterisi damgasını vurdu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu açılış konuşmasını yaptığı sırada salonda bir grup avukat,  akademisyenler bildirisine ilişkin eleştirileri nedeniyle Feyzioğlu’nu protesto etmek istedi.

 Avukatların "Tayyip seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Feyzioğlu, “Konuşma süremi yarı yarıya paylaşalım. Buyurun söyleyeceklerinizi kürsüden söyleyin” diyerek protestocu avukatlardan birini kürsüye davet etti. Avukatlardan biri kürsüye gelip eleştirilerini sıraladığı sırada ise diğer protestocu avukatlar salonu terk etti.

 Kürsüye gelen avukatı ve eleştirilerini dinleyerek not alan Feyzioğlu, daha sonra tekrar kürsüye gelerek konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Feyzioğlu şunları söyledi:

 “PKK terör örgütüdür. PKK'ya hendekleri kapa, şehirleri terk et demeyen kimse, toplumsal barışa katkı sağlamaz. Devlet yıkılırsa, demokrasimiz yıkılır. Hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılmasın istiyorsak, adaletli bir sistemi kurmak zorundayız. Bildiriyi yayımlayanların iyi niyetine inanmıyorum. Ancak suç işlediklerini de düşünmüyorum."

 Feyzioğlu konuşmasına şöyle devam etti.

 “Böyle bir  bildiri gördüğümde arkasında hangi uluslar arası hukuk taleplerinin bulunduğunu görebiliyorum. Akademisyenlerin imza attığı bildiride talep edilen gözlemci heyetten kastedilen uluslar arası Kızılhaçtır. Bundan sonra bölücü örgüte savaşan taraf statüsü verilmesi ve BM Barış Gücünün daveti istenecektir. Bu, resmen bölünme ve Türkiye'nin her yerinde iç savaş demektir.

 Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ise, Türkiye’nin anti demokratik günlerden geçtiğini söyleyerek, “Fikirlerine katılır- katılmazsınız Türkiye Barolar Birliği’ni, zapt edilmez bir kale gibi dim dik ayakta tutan, her türlü haksızlığa, kimden gelirse gelsin ayırt etmeden karşı duran Sayın Metin Feyzioğlu, Mersin’e hoş geldiniz” dedi.

 Bugünkü çalışmanın TBB’nin CMK ile ilgili meslek içi eğitim çalışması olduğunu aktaran Antmen, avukatların ceza hukukunu iyi bilmek zorunda olduğunu söyleyerek, “Avukatız ve müvekkillerimizi iyi savunmalıyız. Ceza doğrudan doğruya hak ihlalleri ile uğraşır. Türkiye’nin geçtiği sırat köprüsünde avukatlara çok büyük görevler düşmektedir. Eğer biz hak savunuculuğunu bırakır, CMK’yi iyi bilmezsek, vatandaşların halklarının ihlaline, ceza mahkemelerinde ezilmelerine ortak oluruz. Zulme ortak olmuş oluruz” dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA