AYNI DİNE İNANAN İNSANLARIN BİRBİRLERİYLE SAVAŞI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AYNI DİNE İNANAN İNSANLARIN BİRBİRLERİYLE SAVAŞI


Dr.Aycan Akdoğan’ın kaleminden:

 

Anarşist düzenin hizmetkarları uluslararası ihanet aktörlerinin ortadoğu temsilcileri konjonktürel düzene şii ve sünni temelde yaklaşıma yeni bir boyut kazandırarak yeni ortaklar yaratmaktadır. Bugün bu barbarca yaklaşımların sözde yeni dünya düzeni adı altında çeşitli yaklaşımlar ile ele alınması ve süslü hale getirilerek özgürlükler altında servis edilmesi aslında ulus devletler temelinin yıkımını hızlandırmak, Ortadoğu bataklığına yeni alanlar oluşturmaktır.

İnsanlığa ve yarınlara fayda getirmeyecek mezhepsel temelde kin ve nefret ile kodlanan toplumlara ayrıştırıcı söylemler ile katkı sağlayan Türkiye devlet televizyonlarının bu yaklaşımı doğrusu kabul edilir nitelikte değildir. Kıta Avrupa’sında mezhepsel temelde barbarca katliamlar yaşandığı ve kimseye fayda sağlamadığı çirkin savaşın ders alınmadan Ortadoğu'da yeniden tezgahlanması insanlığın ayıbıdır. Enteresandır ki; aynı dine inanan insanların birbirleriyle savaşı olan bu yara aslında yüzyıllardır süre gelmektedir. İşte ulus devlet kavramının ve pratiğinin son derece öneminin bütünlüğü ifade etmesi bakımından ne kadar yarar sağladığı gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Ülkemizde bugün Suruç, Cizre, Silopi, Sur, esasen tezgahlanan oyunun bir parçasıdır, Türkiye ayağıdır. ihanet aktörlerince: sözde özgürlük adı altında pazarlanan bu kirli savaşın amaca hizmet etmesi "ala"; uluslararası bozgunculara yeni alanlar yeni coğrafyalar açar. Gelecek içinse son derece tehlikelidir. Örneğin; bir diğer ayağı Mersin için mesela yörük, arap halkının bölücülüğe hizmet edenlerce ırkçı söylemler içinde bulunan mezhepsel yaklaşım ile dünden hazır ve eylemlerinde Türkiye pratiği bulunan yapıların besleneceği yeni alanların oluşmasına sebebiyet verebilir. Mersin iline gelince mülki ve idari temsilcilerin dünya mozaik'i kentte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış coğrafyada aklı selim tutumlar geliştirmesi ve yarınlara katkı sağlamasıdır.

Saygılarımla

Dr.Aycan Akdoğan

Siyaset Bilimci/Yerel Yönetimler Uzmanı (Tüm Yerel-Sen Mersin İl Başkanı

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA